Menu Zavrieť

BENO predstavuje nové exkluzívne značky

Prečo sa džínsy volajú RIFLE

RIFLE je najstaršia talianska džínsová značka založená v roku 1958 súrodencami Fratini. Dvaja podnikatelia dovozom amerických džínsov, ako prví rozšírili ich kultúru v Taliansku, a to vlastnou značkou RIFLE. A od tej doby nezanikla.

V roku 1968 sa RIFLE stáva prvou značkou, ktorá legálnou cestou vstupuje do Československa prostredníctvom štátnych podnikov. A tak zatiaľ čo americké značky sa do východnej Európy nemôžu dostať, spoločnosť RIFLE na týchto trhoch maximálne využila príležitosť k rozvoju. Ďalší posun nastáva v 80. rokoch. V tomto období je už značka v celej západnej Európe (predovšetkým v Beneluxe, Švajčiarsku a západnom Nemecku) a nadväzuje prvé obchodné vzťahy s východným Nemeckom a Ruskom. Od tejto chvíle celá východná Európa nazýva džínsy „rifle“ – RIFLE sa v podstate stali synonymom slova džínsy.

Obdobím najväčšieho nárastu objemu sú 90. roky. V roku 2000 dochádza k preorganizovaniu spoločnosti Sandrom Fratinim, synom jedného zo zakladateľov, ktorý sa stáva jediným akcionárom a prezidentom spoločnosti Super Rifle a. s.

Hlavným produktom značky RIFLE sú samozrejme džínsy. Dámska a aj pánska kolekcia sú založené na tzv. „total look“, ktorý umožňuje zákazníkovi, aby sa do tejto značky obliekol celý (pulóvre, tričká, šaty, sukne či doplnky). Okrem príležitostnej externej spolupráce je tím designerov a štylistov vlastný, pretože spoločnosť
RIFLE verí, že najlepšie výsledky dosiahne vďaka práci stálych ľudí.

Dámska kolekcia na túto sezónu

Kolekcia RIFLE DONNA ukazuje ženu, ktorá sa nechce vzdať pohodlia klasických (základných) kúskov vo svojom šatníku a zároveň hľadá niečo nové. Nohavice sú nielen klasického, ale aj módneho úzkeho strihu. Ponuka farieb a odtieňov je široká, od tmavých s ľahkým „stone“ efektom, až po agresívnejšie s efektom „dirty wash“. Okrem klasickej tmavomodrej sa môžete tešiť na čiernu a šedú džínsovinu. 

Materiály sú elastické a teda veľmi pohodlné, predovšetkým modely Skinny.

Tričká, blúzy, tuniky a pulóvre sú ľahké, jemné, zaujímavo vypracované a príjemné na každodenné nosenie. Dôležité v tejto kolekcii je spojenie farieb, ktoré robí kolekciu výnimočnou.

Určené pre pánov

Kolekcia RIFLE UOMO je na sezónu jeseň/zima plná rôznych štýlov – od športového až po klasický, od mestského po vojenský, ktorý je typický svojim drsným vzhľadom. Okrem modelov „Regular“ v nej nájdete predovšetkým „Slim“ modely, ktoré sú pohodlné vďaka elastickým materiálom. Pre mladých sú v ponuke zúžené nohavice s nízkym sedom.

Tričká, mikiny a košele sú vďaka jemnej bavlne veľmi príjemné na dotyk. 

Z farieb sa kladie dôraz na teplé odtiene ako sú béžová, hnedá či bordó. Zo vzorov sú typické kocky a pruhy. Okrem bavlny nájdete medzi materiálmi na úpletových modeloch aj kašmír a vlnu.

V oblasti marketingu naďalej pokračuje spolupráca s Marcom Simoncellim – profesionálnym pretekárom na motorke v kráľovskej kubatúre moto GP. Vždy štartuje s číslom 58 – rok založenia zn. RIFLE (na snímke).

Svieži vietor od OLSEN

Olsen je medzinárodná lifestyl spoločnosť so sídlom v Hamburgu. Spoločnosť založil v r. 1901 Alfred L. Wolf a jej výrobky sa v súčasnosti predávajú vo viac ako 60 krajinách sveta. Značka sa orientuje na dámsku módu.

Olsen pripravuje v každom roku vždy šesť kolekcií, ktoré sú priebežne distribuované v dvanástich dodávkach – jednu farebnú kolekciu v mesiaci. To zaručuje neustálu „čerstvosť“ na predajniach.

Olsen ponúka kompletný sortiment oblečenia pre ženy, ktoré milujú život, sú sebavedomé a podnikavé.

Na sezónu jeseň/zima pripravila značka tri farebne a štýlovo odlišné kolekcie:

  • Avenue Montaigne

Elegantná, sexy a vo svojej podstate predovšetkým prirodzená. Majstrovsky vypracované saká sa kombinujú s nohavicami šitými na telo, voľnými pulóvrami a krajkovými tunikami. Takisto sú neprehliadnuteľné a atraktívne zvonové sukne. V tejto kolekcii prevládajú rôzne odtiene šedej sú kombinované čiernou a módnou červenou.

  • Piata Avenue – ležérna elegancia v športovom duchu

Kolekcia je inšpirovaná štýlom veľkého mesta s nádychom romantiky. Saká a kabáty s vojenskými detailmi v kombinácii s nohavicami úzkeho strihu a legínami určite zaujmú, rovnako ako pulóvriky s riasením a potlačou s delikátnym vzorom. Chladné tóny šedej, kombinované s ražnou a bledomodrou dodávajú kolekcii jedinečnosť.

  • Madison Avenue – vzdáva hold sedemdesiatim rokom

Farebným základom tejto kolekcie je farba camel, ktorá sa vyskytuje v škótskom kockovanom vzore, na menčestri a v imitácii krokodílej kože. Toto všetko tvorí štýl, ktorý je bezpochyby zaujímavý. Široké pletené kabáty, dlhé vesty a široké nohavice sú „vychytávkami“ tejto kolekcie.

STRELLSON otvára mužom nekonečné možnosti

Strellson je medzinárodná značka sídliaca v Nemecku a je jednou z najúspešnejších módnych značiek v posledných rokoch, ktorá sa orientuje na pánsku módu. Od svojho vzniku sa snaží obliekať mužov na každú príležitosť od hlavy po päty.

Strellson otvára mužom nekonečné možnosti sledovať módne trendy a napriek tomu ísť vlastnou cestou. Módni návrhári pracujú pri príprave kolekcie nielen s kvalitnými prírodnými materiálmi, ale aj s aktuálnymi technickými novinkami. Značka je povestná svojimi kvalitne vypracovanými strihmi.

Na každú sezónu pripravuje značka dve línie – elegantnú a voľnočasovú. Pri elegantnej kolekcii, ako už názov napovedá, majú páni možnosť nájsť spoločenské, ale aj pracovné obleky. K tým, samozrejme, patria aj košele, a nevyhnutným doplnkom sú viazanky.

Voľnočasová kolekcia sa orientuje na pohodlné, klasické športové oblečenie. Vzorované košele, tričká s potlačou a džínsy opotrebovaného výzoru – toto všetko v Strellsonovej kvalite. V kolekcii popri klasickej čiernej dominujú hlavne fialová, tmavomodrá, sivá a tyrkysová farba.