Menu Zavrieť

BENO predstavuje jesennú a zimnú kolekciu 2011

Dámska móda

Hitom je červená

Aktuálne kolekcie sú plné extravagantných zvieracích vzorov a nápadných ornamentov inšpirovaných ďalekým východom. Nájdete tu hlavne veľa kožušín a, samozrejme, na svoje si prídu aj dámy so zmyslom pre eleganciu a sofistikovanú módu. Klasiku tvoria košele, svetre a saká. Čo sa týka farieb, okrem tradičných  jesenných odtieňov ako sú hnedá, sivá, fialová a čierna, sa môžu zákazníčky pripraviť aj na prínos hrdzavej, zelenej či červenej. Mimochodom, absolútnym víťazom spomedzi farieb je na túto sezónu červená. Dôležitú úlohu však zohráva aj tmavomodrá ako kontrast k farebným svetrom a blúzam. Z materiálov prevládajú prírodné – vlna, kašmír, hodváb, koža a kožušina.

V kolekciách značiek ako napríklad Pietro FilipiSteilmannApanageOUI Tuzzi, ktoré ponúkajú v predajniach BENO, môžu dámy nájsť hodvábne blúzky a opäť veľmi aktuálne púzdrove šaty, ale aj rozviate šifónové šaty, elegantné a voľnočasové vesty a saká, úpletové peleríny či sukne pod kolená. Stále sú v kurze módne úzke nohavice, tiež však široké z jemných materiálov.

Čo sa týka doplnkov určite je v tejto sezóne hitom plstený klobúk.

V predajni Pietro Filipi sú v ponuke v  rôznych farbách a strihoch, a čochvíľa sa sortiment rozšíri aj o kolekciu klobúkov, baretiek a šálov značky Pia Rossini.

Kabáty od výmyslu sveta

Dni sa pomaly ochladzujú a v regáloch preto siahame po jesenných plášťoch a zimných kabátoch. BENO ponúka bohatý výber, ktorý neustále dopĺňa, aby ulahodil vkusu každej ženy. Dámy si tu prídu na svoje. Elegantné či športové, ale aj kabátiky s prepracovanými detailmi – to všetko nájdu v piatich módnych žilinských  predajniach. Krátke kabáty po kolená alebo tesne pod ne sú väčšinou jemne tvarované do pása alebo rovné. Hitom sú opasky na trojšvrťových a dlhých kabátoch, ale aj šálové goliere, ktoré zodpovedajú inšpiráciám 50. a 60. rokov a sú doplnené aktuálnou kožušinou. Nechýbajú ale ani stojačiky a riasené goliere. Väčšinou jednoradové zapínanie upozorní nápadnými gombíkmi, či už veľkosťou alebo dizajnom. Skryté zapínanie sa uplatňuje skôr na elegantných modeloch. V kolekciach značiek Damo Creenstone, ktoré sa špecializujú na dámske kabáty a plášte, nechýbajú ani bundy v rôznych dĺžkach a farbách. Zaujímavé strihy sú zdobené netradičným štepovaním, výraznými kovovými gombíkmi a opaskom.

Pánska móda

Saká ozvláštňujú vzory

Kolekcie pánskych značiek, napríklad BugattiPierre CardinPietro FilipiStones Strellson, spĺňajú všetky atribúty moderného milovníka módy. Nenútená noblesa a napasované strihy sú v tejto sezóne dominantné. Základom pánskeho šatníka sú tlmené farby, akými sú nesmrteľná čierna, šedá a hnedá. Doplnené sú výraznou červenou, fialovou a bordovou.

Obľúbené saká v predajniach BENO nadväzujú na súčasný trend. Na výber sú vlnené, a nielen vyštíhleného, ale aj komfortného voľnejšieho strihu. Vzorované
sú károm, rybou kosťou a niťovým prúžkom.

Pánska košeľa je neoddeliteľnou súčasťou pánskeho odevu a plní funkciu medzivrstvy, tepelnej izolácie i viditeľného estetického módneho prvku. Značka Eterna, ktorá sa špecializuje na pánske košele aj v tejto sezóne, pripravila pre pánov kolekciu nielen klasických košieľ určených k obleku, ale aj voľnočasové modely. Vzorovaným motívom sú kára, kocky rôznych veľkostí a prúžky.

Na úpletových pulóvroch a svetroch z čistých prírodných materiálov v tlmených aj výrazných farbách sú ozdobným prvkom nielen pásiky, ale aj ornamentálne vzory.

Bundy a plášte sú vypracované nielen z prírodných materiálov vlny a bavlny, ale aj z nových technických materiálov, ktoré páni ocenia pre ich praktickosť, nepremokavosť a ľahkosť. Módne sú všetky dĺžky – krátke pilotky, strihy pod zadok a aj trojštvrťová dĺžka.

V skupine nohavíc sú na čele džínsy v indigových a sivých farbách a menčestráky.

Z doplnkov ponúkajú v predajni prvé modely baretiek, ktoré sú aktuálnym hitom v pánskej móde.

1 Comment

Komentáre sú zatvorené.